Filtr powietrza zmieniam co 15kkm, jezdze glownie po asfalcie, ale zdarza mi sie zjechac w piaskowkie. Co 7,5kkm wyjmuje i przedmuchuje sprezarka, troche sie latem pylu/piasku nazbiera, ale tragedi u mnie nigdy nie ma. Teraz zima wyjalem filtr po 5kkm i sobie dmuchnalem sprezarka, ale praktycznie nic z niego nie wylecalo. Zdecydowanie zima mnie sie filtr zuzywa/zapycha.
[O1] 1.9 TDI ASZ po chiptuningu - parę pytań niwicjusza
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MiKruSHej Tymon,
Mam pytanie do Ciebie.
Normalnie wysłałbym priva, ale sam wiesz, ze do Ciebie napisać to tak jakby napisać do wszystkich, wiec piszę tu:
Dobrze bawisz się swoim profilem?
Zeby to chociaz bylo inteligentne i błyskotliwe, a po prostu robi sie co raz bardziej prostackie i wulgarne.
Wiec uprzejma prośba do Ciebie, zebys skupil sie może bardziej na pisaniu na temat, a nie na wypełnianiu profilu.
Tym bardziej, ze nijak to nie licuje z treścią, którą masz w nim od wielu lat.
Chcesz kogoś zagrzać do boju, czy o co chodzi?
Liczę na zrozumienie i mam nadzieje, ze odpuscisz trochę.
Pozdrawiam,
MK
Mój profil to się bawie.
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez TymonHej Mikrus
Mój profil to się bawie.
Pozdrawiam
Dziękuję za Twoją odpowiedź.
Wiesz, członkiem też się można bawić w domu bez przeszkód, ale jak robisz to publicznie, to już jest karalne.
Takie życie...
Pozdro,
MK
Dziękuje za zwrócenie uwagi, ale upublicznianie podpisu nie jest zabronione i karalne, no chyba że u Pana.
Bywa...Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Hej
Dziękuje za zwrócenie uwagi, ale upublicznianie podpisu nie jest zabronione i karalne, no chyba że u Pana.
Bywa...
To była taka alegoria, proszę Pana - przykro mi, że niezrozumiała.
No nic - swoją prośbę przekazałem.
Dziękuję za korespondecję.
Z poważaniem,
MKTDI 205PS
Komentarz
-
-
Maicroft,
Co 90tys to juz maxymalne przegiecie :shock: . Ale moze oni biora pod uwage ze samochody jezdza tylko po niemieckich czystych autostradach., Wtedy to moze i tak ...Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975cieq, to nie jest wiarygodny artykul, bo opublikowany przez firme tunerska.
Ja bym wgral serie, szkoda silnika
Tuning to ZŁO - Belzebub wcielony topiacy od srodka tloki, Lucypher ukrecajacy poloski, sam Szatan zabkujacy opony. Popelnisz blad zostawiajac tego wirusa (juz sama nazwa wskazuje ze to nic dobrego), jeszcze zacznie ci rozdawac paliwo z baku podczas Twojej nieobenosci innym autom na parkingu....
Strzez sie Jaura ZLO jest wszedzie.
uff musze znow zaparzyc Melise.Nie drzyjcie sobie ze mnie łacha. Mam bardzo małe doświadczenie w użytkowaniu diesla a już całkiem zerowe takiego z wirusem. Najprawdopodobniej zostawię auto jakie jest modląc się do Bozi o łaskę i nie zsyłanie na mnie plag awarii. Poza tym dziś tak naprawdę dopiero pierwszy raz przetestowałem auto w dłuższej trasie i zaczynam czaić po co w ogóle jest ten chiptuning. No i zaczynam Was rozumieć. Chyba zostałem zarażony... :diabelski_usmiech :drive:
Komentarz
-
-
jaura,
Sppjrz na to w kategorii bezpieczenstwa, Czasami ta dodatkowa moc moze sie przydac... A bezawarynjna eksplatacja to w 80% - rozsadny kierowca.
PozdrawiamOld Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jauraNie drzyjcie sobie ze mnie łacha
:diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez jauraNie drzyjcie sobie ze mnie łacha
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez jauraNie drzyjcie sobie ze mnie łacha
:diabelski_usmiech
Dopisz,że do spokojnej jazdy nabyłeś STi,bo Jaura się załamie :szeroki_usmiechZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jauraZamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez jauraNie drzyjcie sobie ze mnie łacha
Taki charakter, jak sądzę
To nawet ma swój urok, byle by tylko nie było zbyt częste, bo wtedy staje się męczące.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzDopisz,że do spokojnej jazdy nabyłeś STi,bo Jaura się załamie
jaura, a do spokojnej jazdy zakupilem ekonomicznego benzyniaka (zuzycie paliwa w podpisie) z calkiem przecietnymi osiagami (ponizej 5s do setki) napedem na 4 kola i nie rozkladanymi fotelami z tylu (bo cenie ergonomie).
jaura, tak powaznie to szukasz dziury w calym - masz auto lekko stuningowane przez najlepszego tunera w Polsce (moim zdaniem), nie wytluczone i zadbane (lepiej niz 95% aut z tego rocznika w tym kraju) - czego wiecej chciec?
przy okazji pozdrawiam wszystkich "niedowierzajacych", ktorzy usilnie dopytywali sie mnie na PW czemu sprzedalem samochod ktory mial taki maly przebieg - wiec odpowiem jeszcze raz:
- bo taki mialem kaprys
- bo sa ludzie ktorzy wola kupowac nowe auta niz jezdzic dwulatkiem,
- bo o2 bardziej mi lezala,
- bo nie widzalem powodu aby jezdzic w kolko bez celu (mimo ze paliwo tanie i dostep do opon mialem praktycznie bez ograniczen) tylko po to by przebieg byl bardziej realny,
- bo to ze Ty drogi "dopytywaczu" nie sprzedalbys auta z takim przebiegiem i takim rocznikiem mnie zupelnie nie interesuje
- bo mialem gleboko gdzies utrate wartosci z pewnych wzgledow,
- i tak na wszelki wypadek dodam ze zrobilem to mimo ze auto nie bylo trefne, kradzione, zalana, podpalone, dachowane i nawet golab na niego nie nasral przez cale dwa lata.
pzdrnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
a do spokojnej jazdy zakupilem ekonomicznego benzyniaka (zuzycie paliwa w podpisie) z calkiem przecietnymi osiagami (ponizej 5s do setki) napedem na 4 kola i nie rozkladanymi fotelami z tylu (bo cenie ergonomie).
tak powaznie to szukasz dziury w calym - masz auto lekko stuningowane przez najlepszego tunera w Polsce (moim zdaniem), nie wytluczone i zadbane (lepiej niz 95% aut z tego rocznika w tym kraju) - czego wiecej chciec?
Nie szukam dziury w całym. Moje wątpliwości wynikają z niewiedzy i tyle. Co mogłem poczytałem przy użyciu wspaniałej opcji "szukaj", czego nie udało mi się znaleźć -- Was zamęczam. I na pewno nie są to ostatnie pytania. Ot pierwsze z brzegu: co znaczy pałowanie auta na zimno?
Ponoć kto pyta nie błądzi, no chyba że ta zasada nie dotyczy DO-pytywania.
przy okazji pozdrawiam wszystkich "niedowierzajacych", ktorzy usilnie dopytywali sie mnie na PW czemu sprzedalem samochod ktory mial taki maly przebieg - wiec odpowiem jeszcze raz:
- bo taki mialem kaprys
- bo sa ludzie ktorzy wola kupowac nowe auta niz jezdzic dwulatkiem,
- bo o2 bardziej mi lezala,
- bo nie widzalem powodu aby jezdzic w kolko bez celu (mimo ze paliwo tanie i dostep do opon mialem praktycznie bez ograniczen) tylko po to by przebieg byl bardziej realny,
- bo to ze Ty drogi "dopytywaczu" nie sprzedalbys auta z takim przebiegiem i takim rocznikiem mnie zupelnie nie interesuje
- bo mialem gleboko gdzies utrate wartosci z pewnych wzgledow,
- i tak na wszelki wypadek dodam ze zrobilem to mimo ze auto nie bylo trefne, kradzione, zalana, podpalone, dachowane i nawet golab na niego nie nasral przez cale dwa lata.Ubawiłem się setnie, poważnie. Wisisz mi klawiaturę, bo jej z kefiru chyba tak łatwo nie odczyszczę.
Ale widzisz..., u mnie z tym autem nie jest już tak różowo, bo przez te 13 dni, kiedy je mam sraki pod zakładem zaptały mi kufer dokumentnie -- AUTO POPSUTE!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jauraOt pierwsze z brzegu: co znaczy pałowanie auta na zimno?
# Najważniejszym zaleceniem eksploatacyjnym, o którym trzeba pamiętać zawsze jest nie obciążanie zimnego silnika, gdyż z powodu słabego lub braku smarowania powoduje to bardzo mocno przyspieszone zużycie zarówno silnika jak i turbospreżarki. Optymalna temperatura pracy dla silników diesla to 90 stopni, poniżej tej temperatury nie powinno się korzystać zbyt mocno z pedału gazu.
Komentarz
-
Komentarz